Sportychoco – cele mai sanatoase dulciuri

Pentru articolul de astazi aveam pregatite in minte cateva idei – si aici ma referla partea de introducere. Cum e o tema noua si de mult planuiam sa o abordez, cautasem informatii si schitasem un plan. Pana cand am inceput sa citesc povestea pe care mi-a trimis-o Irina despre fiecare ingredient pe care il foloseste la prepararea bomboanelor sportychoco. Alergand printre esenta de vanilie si laptele de cocos am avut un singur gand: trebuie sa incerc bomboanele astea! Si sunt convinsa ca la sfarsitul articolului, dupa ce veti afla o multime de lucruri pe care Irina ni le-a impartasit o sa spuneti acelasi lucru.

Daca ati rasfoit cateva numere din Formula As ati dat probabil peste sintagma “bucatarie fara foc” sau ati citit undeva numele Elenei Nita Ibrian. Inainte ca dietele sa fie in trend si oamenii sa urmeze principii alimentare care mai de care mai diverse, pe vremea cand statul stabilea dieta romanilor “stiintific”, Elena Nita Ibrian s-a vindecat de cancer cu suc de morcovi si a continuat apoi, sanatoasa fiind, sa promoveze o dieta bazata pe combinatia ingredientelor naturale, nepreparate. Bucataria fara foc este ceea ce veti intalni acum cu numele de raw food, mancaruri pregatite fara a fi puse pe foc.

Asa sunt si bomboanele din magazinul Breslo sportychoco, pregatite de Irina, antrenor de fitness si consultant in nutritie. Probabil, citind cu ce se ocupa bucatarul nostru deja ati devenit interesate insa la vederea insiruirii ingredinetelor, sigur interesul vostru o sa creasca. Bomboanele sportive sunt pregatite dintr-o baza de fructe uscate si nuci macinate, carora li se alatura apoi alte ingrediente, in functie de bomboane. Ingredientele insa nu sunt unele simple, pe langa untul de cacao sau cel de cocos cu care ne-am mai intersectat, Irina adauga si lapte de cocos pe care il obtine prin strecurarea pulpei de cocos dupa ce  o proceseaza in  blender, acelasi proces avand loc si in cazul laptelui de migdale. Esenta de vanilie homemade este obtinuta prin macerarea pastailor in alcool timp de 3 -4 luni, iar langa acestea se adauga alte ingrediente la fel de sanatoase precum goji berries (catina tibetana) sau masa de cacao, cea mai pura forma de ciocolata.

Fiecare dintre aceste ingrediente aduce un aport sanatatii, fie prin continutul de magneziu, minerale sau antioxidanti, mancarea raw avand o valoare nutritiva mai mare decat cea cu care suntem obisnuiti. Probabil deja v-ati dat seama ca e greu sa gasiti ceva mai natural si mai bun, dulciuri naturale care sa isi aduca aportul de energie de care cu totii avem nevoie.
Daca insa nu v-am convins inca, Irina ne-a povestit despre bomboanele pe care le pregateste, cele asemanatoare bomboanelor Raffaelo, din pasta de caju, unt de cocos, miere de albine, pastaie de vanilie, cocos organic razuit si un caju sau o aluna intreaga in mijloc. Suna mai mult decat apetisant, nu?
: )

4 Comments

  1. sportychoco said:

    foarte apetisant articolul! iti multumesc!

    March 25, 2011
    Reply
  2. Anonymous said:

    […] aici un articol apetisant despre dulciurile […]

    March 25, 2011
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *