#MeetTheMentors: Cristina.Masnitz.Jewelry – despre originalitate și curaj

Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea Cristina.Masnitz.Jewelry.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?

Nu aș putea spune când a început totul…dintotdeauna mi-a plăcut să modific fiecare lucru cu care intram în contact, în așa fel încât să îl fac al meu, să mă reprezinte… Niciodată nu m-am simțit confortabil să mă supun unor reguli rigide, făcute de alții așa că nu m-am gândit de două ori când a sosit prima dezamăgire la job și am hotărât să încerc să văd dacă mă simt mai bine făcând ceea ce mi-a plăcut mereu să fac: munca de creație!

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

Când am decis să las totul în urmă și să mă ocup doar de bijuterii, am simțit că sunt liberă. Acum am mult mai puțin timp decât înainte, programul meu este haotic și nu reușesc niciodată să știu precis ce am de făcut de la o zi la alta. Dar stresul acesta este unul pozitiv – mă ține în priză într-un mod placut. Nopțile nedormite sunt alegerea mea, volumul de munca este tot alegerea mea. Din fericire, am avut șansa de a avea o familie minunată care întotdeauna m-a susținut în tot ceea ce am facut și prieteni gata să dea o mână de ajutor ca eu să am timp să lucrez – lucrurile acestea sunt de neprețuit.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Cu Breslo m-am întâlnit natural, în 2010. A fost dragoste la prima vedere fiindcă am simțit că este locul potrivit pentru a mă confrunta cu fenomenul handmade care abia începuse să se dezvolte în România. Am avut ocazia să întâlnesc mulți oameni frumoși și să leg prietenii de durată.  Cei care reușesc să își exprime pasiunile și creativitatea sunt oameni frumoși și sinceri. Este imposibil să nu îi iubești împreună cu creațiile lor.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Singurele frustrări care mă mai încearcă din când în când se datorează faptului că am o mie de idei, dar ziua are doar 24 de ore și nu reușesc să le pun în practică pe toate. Niciodată nu am simțit nevoia să renunț la ceea ce fac ci, eventual, să mă reinventez, să experimentez mereu tehnici noi, lucruri noi, să văd care îmi place mai mult.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ si ce te faci când se lasă așteptat?

Creez pentru femei cu personalitate puternică, care nu se tem să poarte cu ele toată pasiunea pe care o pun în fiecare piesă. Clientele mele sunt principala mea sursă de inspirație.

Cred cu tărie că în fiecare dintre noi zace un monstruleț creativ, doar că, de multe ori, a adormit în adolescență, iar noi am uitat de el…Este de ajuns să îi dăm trezirea și să îl lăsăm să își facă un pic de cap ;) De multe ori, așa se schimbă cursul vieții și nu există: “Sunt prea bătrân să mai fac asta!”

 

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Si cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Lucrez într-un colț de apartament cu puține instrumente, fiindcă îmi place să mă bucur de întreg procesul de creație, să văd până unde pot modifica forma metalului, să văd cum fiecare moment rămâne imprimat în piesa pe care o lucrez.

Ce te-a motivat să te înscrii ca mentor în programul #PrimaMie?

Relația mea cu Breslo este una specială: pot spune că am crescut împreună cu Breslo. Aici am învățat cum să îmi gestionez vânzările on-line, unde greșesc și ce trebuie să îmbunătățesc. Am învățat să am răbdare și să muncesc din greu fiindcă nimic nu se întâmplă peste noapte, să am încredere că acolo unde pui pasiune, este imposibil să nu iasă ceva frumos!

Când am fost contactată pentru a intra în programul de mentorship de la Breslo, am acceptat fără ezitare: este o bucurie să împărtășesc din experiența mea și să învăț lucruri noi în același timp!

 

One Comment

  1. Gabriela Ciucu said:

    Cristina este un om minunat, plin de pasiune. Sufletul ei sprintar razbate in fiecare din creatiile ei :))

    A big kiss!!!
    Gabriela Ciucu

    October 6, 2018
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *