It’s not perfect…it’s perfect for me

Fara a isca o intreaga discutie din seria “handmade rocks, mass-products are yukky”, o sa spunem ca am vazut/auzit destul de multe de cand am creat BURP. Dar momentul in care ne-am distrat cel mai tare a fost atunci cand cineva a decretat ca “se vede ca sunt facute de mana”. Cu adevarat exceptionala remarca, nu-i asa?

Problema respectivei persoane era ca produsele pe care le avea in fata nu atingeau gradul de “perfectiune” cu care se obisnuise cumparand produse fabricate in serie, dupa un sablon care, odata creat, nu mai admite nicio “abatere” creativa. S-a spus deja de multe ori ca obiectele handmade sunt facute cu mai mult drag decat suratele lor “de serie”, ca sunt create cu mai multa atentie la detalii si ca de multe ori legatura creata intre cumparator si un astfel de obiect este mult mai puternica decat cea care poate aparea in situatia achizitionarii produselor nascute pe banda rulanta. Nu stim daca aceste lucruri ii vor incalzi in vreun fel pe cei care se tem sa se diferentieze, dar pentru aceia care isi doresc sa se exprime liber probabil ca sunt tot atatea motive pentru a uita de aparenta “perfectiune”…

Handmade lovin` bunny
Handmade lovin` bunny - by BURP

Si apropos de acest lucru – la un moment dat am auzit niste artiste handmade din S.U.A. spunand despre obiectele create de ele ca, intr-adevar, nu sunt perfecte – dar sunt ataaaaat de frumoase, incat nici nu-ti mai pasa de perfectiune.

Asadar, tu ce zici? Perfect sau perfect pentru tine?

3 Comments

 1. k i t t e n said:

  Nici eu nu subscriu discutiilor “handmade rocks, mass-products are yukky”, insa, din punctul de vedere al autorului adaug ca faptul de a crea handmade e un anger management foarte bun :))) tot din partea celui care creeaza, si acum mai altruist, e frumos cand strangi mana cuiva, cand persoana ti-a zambit cand s-a regasit in ce ai creat.

  Ca si cumparator de handmade, imi place sa stiu ca am ceva facut de o persoana care nu primeste ordine sa faca ceea ce face, care e flexibila si al carei avant ma motiveaza.

  Salutari to all you nice people :)

  September 10, 2008
  Reply
 2. Alexandru said:

  Imi plac creatiile unora dintre voi. Sunt de aprieciat. Sunteti de apreciat si voi avand in vedere ca cei mai multi faceti asta din pasiune. Pe de alta parte…sa nu devenim prea vamaioti. Ar fi pacat. Mult succes! Nice Breslo!

  September 10, 2008
  Reply
 3. schmoo said:

  intr-o vreme,ma gandeam ca ce fac eu acasa e handmade.later…….vazand mai multe,din ce in ce mai multe……am realizat ca insiratul unor margele pe ata nu surprinde esenta “handmade”.pentru ca si chinezariile,cum se exprimase cred ca burp….nu-i asa ca si alea sunt facute tot “de mana”?ca doar nu-s insirate de masini.

  cred ca handamde ar fi un cercel caruia i-am facut eu si tortitele de agatat dragalas in ureche….si bilutele colorate agatate dupa o trasnita fantezie……o bratara la care nu am adaugat nimic ready-madesi exemplele ar putea continua.
  asa ca am ajuns la concluzia ca intre cele cateva produse intr-adevar handmade…am intercalat mai multe produse….”homemade”.
  ( nota redactiei : ma refer strict la persoana mea incantatoare….orice asemanare cu realitatea inconjuratoare va fi denied :)))))

  September 19, 2008
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *