Natura de purtat

E in jurul nostru, oriunde intoarcem capul…insa nu e trist ca nu putem lua o particica din ea cu noi, pentru a o celebra zi de zi? O floare in par, un colier de papadii la gat, doua cirese atarnate de urechi, obiceiuri pe care cu totii le-am practicat sau vazut, intr-un stil copilaresc si totodata perisabil. Putem simula natura, prin forme, texturi, folosind-o ca  inspiratie, insa  preluarea sa ca atare ar fi de neinchipuit.

Pentru ca fiecare articol al meu are o sursa de inspiratie, vreau neaparat sa vedeti poza incredibil de frumoasa a artistei Anna Schuleit, care a decorat holurile si camerele unui spital cu sute de ghivece de flori de diverse culori si specii, cu acelasi scop – de a aduce natura mai aproape de noi.

O metoda care ne ofera posibilitatea de a incapsula orice parte de natura, de la flori, la frunze, pana la insecte sau chiar animale, este rasina, fie ea naturala sau sintetica. Aceasta metoda se preteaza pentru toate situatiile in care obiectul ce vrem sa il pastram, in mod normal s-ar fi deteriorat sau nu poate contribui la realizarea bijuteriilor. E incantator sa stii ca porti o bucata mica de natura, o farama ce candva facea parte dintr-un anasamblu viu, pe care daca nu o conservai pe eternitate in acest material, ar fi sfarsit uitata pe undeva. Inca o proprietate importanta a rasinii e ca le poate mentine intr-o pozitie atat de naturala, facandu-le sa para inca vii si pline de culoare.

As vrea sa vedeti o mica serie de lucrari ale unor artisti internationali, dupa care TA NAAAAAAAA – frumoasele  creatii ale artizanilor nostri, de aici, din lumea Breslo.

Sylwia Calus Design

rosella resin

dconstruct

Renathe Schneider

PetalConnection

Breslo Time!!!!

pebs

pixie

mari40

BeadsandFlowers

metalcrafty

just.paintings

Curls

Natura e frumoasa ce-i drept si merita surprinsa in tinutele noastre, sa insufleteasca un tricou simplu, o camasuta clasica, o rochita cu flori careia nu i-ar mai strica inca o floare la gat sau in urechi, mii de combinatii, posibile doar cu ajutorul acestei metode incredibile de captivare a naturii in starea sa cea mai frumoasa.

2 Comments

  1. Superbe toate creatiile – cand un strop de natura se imbina cu arta, rezultatul e, incontestabil, unul deosebit! Multumim pentru ca ai adunat intr-un loc atatea minunatii, juli!

    May 14, 2012
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *