#MeetTheMentors: Ogen – despre reinventare și curaj

Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea Ogen.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?

Aș putea împărți perioada mea de handmade în două părți. În primă faza am început să fac bijuterii pentru mine și prieteni sau obiecte pentru a decora casa. În această perioadă am învățat mai multe tehnici de lucru, am fost activă pe forumuri etc. Toate astea s-au întâmplat când lucram în domeniul Hi-Tech, copiii erau mici și vremurile erau altele.

Mulți ani m-am uitat la handmade ca la un hobby, până am înțeles că doresc mai mult. Mai bine zis, am înțeles că pot face o afacere reușită din acest hobby. Așa s-a născut ideea de a lăsa job-ul de Hi-tech și de a pune bazele unei afaceri. Am urmat ceva cursuri online despre cum se pot vinde mai bine produsele handmade.

Ușor, ușor, am învățat diferența dintre hobby și afacere și, hei, am și reușit!

Magazinul Ogen s-a deschis și odată cu el și acea afacere mică, care a crescut în timp! După un an de zile, am redus norma la job cu 40%, iar doi ani mai târziu, am spus pa și la revedere domeniului Hi-Tech. În momentul de față (la 2 ani după ce m-am lasat de job-ul permanent) sunt super fericită, fac ceea ce îmi place și, mai mult de atât, câștig și bănuți frumoși

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

În primul rând, ma trezesc dimineața cu plăcere pentru că stiu că pot face și ceva lucruri deosebite, nu doar să merg la un job bine știut, cu ore de stat în trafic și timp pierdut.

Primul lucru pe care îl fac dimineata este să dau fuga la răsadurile de roșii și ardei și la floricelele din gradină, după care îmi fac cafeaua și socializez, mă ocup de comenzi, site, fotografii, mail, Facebook, Instagram etc  – apoi fug repede la poștă, pe drum mă opresc să fac ceva cumpărături pentru masa de prânz, plănuiesc escapade la mare – sunt în continuă mișcare.

Da, am și o responsabilitate :-) pentru că am o afacere … deci nu numai fun :-) dar în general îmi ocup timpul cu activități care mă motivează.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Breslo este oportunitatea – platforma sau acel trigger către succes. De fapt, fără Breslo nu aș fi luat aceste decizii.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Am avut câteva astfel de situații, însă dorința mea de reușită m-a facut să caut acel punct de “trecere” , iar acesta poate să fie foarte deosebit (că este momentul de piață, că este legat de fashion, că este legat de ceva personal). Cu înțelegere și cu puțină perseverență se poate trece peste orice.

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Trendy – fashion.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

Sursa mea principală de inspirație este marea, cu tot ceea ce ține de ea. În ultima mea călătorie, am vazut plaje superbe și abia astept să te transform în bijuterii.

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Pentru o afacere reușită nu poți lăsa lucrurule să curgă natural. O afacere trebuie gândită și pregătită, uneori cu luni de zile înainte :-)

Planuri de viitor pentru brandul tău

Extindere totală în domeniul textil și nu numai. Este extrem de complicat, dar sper să trec și peste această etapă.

Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?

Aș dori mult să transmit mai departe din experiența mea vastă, iar programul #PrimaMie este perfect pentru a face acest lucru.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *