Magazine noi pe Breslo – pixeven

Le multumim prietenilor Catalinei pentru insistentele de a scoate la lumina indemanarea si pasiunea ei, cu alte cuvinte: proiectul pixeven.

Cine este persoana din spatele magazinului? Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Sunt Catalina si sunt un „maker”. Imi doresc sa creez lucruri mult mai mult decat imi doresc sa le am. 99% din dulapul meu de vara e cusut de mine, imi repar singura penele la bicla, mi-am construit mobilierul de balcon, am invatat sa tund (oameni), culeg pietre de peste tot si incerc sa fiu un om de nadejde.

Ce te inspira atunci cand creezi? 

In acest moment ma inspira gri-ul, umezeala si frigul de afara. Pentru ca vreau sa le combat cu multa caldura, culoare si un pic de veselie. Peste 6 luni ma va inspira canicula si asfaltul topit, atunci am sa cos rochite vaporoase din matase sau in. E un fel de lupta: „Ai sa vezi tu, oras gri! Nu ma dau batuta asa usor!”

Nu sunt un artist, sunt mult prea pragmatica, din pacate. Creez din nevoie, in primul rand pentru mine, pentru ca sunt dependenta de un ceva pe care eu il numesc „pixie spirit” – un mix de trasaturi pe care eu il regasesc doar in lucruri facute cu drag. Mi-ar placea sa transmit o parte din el  oamenilor din jur.

 Care sunt materialele tale preferate si de ce? 

Cred ca e natural sa ne placa materialele naturale, mai ales noua, celor care le lucram cu mainile noastre. Nu fac exceptie, imi place sa lucrez cu lana, in, canepa, lemn, piele, pietre sau hartie. Imi place mult sticla, desi o folosesc rareori. Fac mici nimicuri din orice.

Dar pentru ca aici vorbim despre Pixeven, sa ne rezumam la croitorie. Ma intristeaza sa vad ca plasticul isi face loc peste tot si e din ce in ce mai greu sa gasesti tesaturi naturale. Sunt mereu cu ochii in patru dupa materiale „ca pe vremuri”. Ma simt tare batrana uneori, din cauza asta. :)

 Cum ai caracteriza creatiile tale?

Pixie – ceva intre vesel, jucaus, neastamparat si imprevizibil. Un pic rautacios uneori?

 Cum a inceput totul? Care este istoria ta personala in domeniul handmade?

Demult, tare demult.. Prin liceu m-am asezat prima data la masina de cusut a bunicii si mi-am facut o fusta din niste pantaloni vechi. Atunci gaseam destul de greu haine pe masura mea – XS. Si acum imi vin mai bine hainele de copii decat cele de adulti.

Apoi totul a venit de la sine, idee peste idee si nevoie peste nevoie…

Pana de curand am cusut doar pentru mine si cei apropiati. Surorii mele ii fac genti, prietenul meu poarta doar sepci cusute de mine si n-am mai cumparat de mult cadouri de Craciun pentru prieteni.

La insistentele lor, mi-am facut curaj sa scot Pixeven la lumina.

 Care sunt etapele procesului de creatie?

Inca nu am ajuns la nivelul asta. Incerc sa intru intr-un proces de sedimentare, pana acum am facut prea de toate. Sa gasesc ce ma caracterizeaza cel mai tare si sa merg in directia asta.

 Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Are o semificatie anume?

Pixeven e o combinatie intre „pixie” si „seven”. Despre pixie am vorbit mai devreme, iar cifra sapte e o sursa personala de optimism.

 Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

Magazinul de pe Breslo este o solutie foarte buna pentru a mentine un portofoliu online.

Insa mi-ar placea sa lucrez piese la comanda. Ar fi tare motivant daca as reusi sa-i inspir si pe altii pana intr-acolo incat sa vina cu idei si sa le punem impreuna in practica.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *