Magazine noi pe Breslo – HandmadebyIru

De ceva vreme mi-a atras atentia un artizan breslas cu o altfel de viziune si cu un bun control al culorii si geometriei.

Curiozitatea m-a determinat sa deschid jurnalul artistei, desi creatiile ei vorbesc mai mult decat ar putea ea sa o faca vreodata.

Enjoy!

Cine este persoana din spatele magazinului? Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Sunt o persoana dezordonata, zapacita, cu multe idei si planuri. In viata de zi cu zi am un job care nu necesita abilitati creative si atunci trebuie sa ma exteriorizez cumva. Astfel a aparut HandmadebyIru.

Nu am studii de profil artistic, ce am creat a venit de la sine. Bunica mea obisnuia sa decoreze costume nationale si de la ea am deprins mestesugul margelitului.

Ce te inspira atunci cand creezi? 

Orice…de la colectiile designerilor celebri pana la dulapul mamei mele – care a fost pradat de toate comorile vintage gasite in el. Fiecare conversatie cu prietenii sau cu o cunostinta noua, fiecare revista rasfoita, toate contribuie si se regasesc in bijuteriile create de mine.

 Care sunt materialele tale preferate si de ce? 

Imi place sa lucrez cu margele de toate culorile si formele. Cand dau iama in magazinele de furnituri, vizualizez deja ce piesa as putea realiza cu fiecare margeluta. Din pacate am prea multe idei si ajung acasa cu un rucsac plin de fiecare data.

 Cum ai caracteriza creatiile tale?

Ca fiind prea putine… As realiza cu placere mult mai multe piese daca timpul mi-ar permite.

 Cum a inceput totul? Care este istoria ta personala in domeniul handmade?

De ceva timp tot fabricam diverse cadouri pentru prietene de Craciun, 1 Martie etc. Si vara trecuta prin Iulie aveam nevoie de un accesoriu pentru un botez. Cum nu am avut timp sa-mi caut ceva deosebit si aveam deja margele prin casa, mi-am facut un colier care a primit complimente. Asa am capatat increderea de a face mai multe si de a le pune si pe site-uri de profil pentru a fi vazute si de altii. Cum prima comanda a venit la scurt timp, mi-am zis ca e ok ce fac si am continuat.

 Care sunt etapele procesului de creatie?

IDEEA e cea mai importanta etapa. Daca imi vine o idee si sunt acasa, ma asez la masuta mea de lucru si ma apuc de o piesa noua. Daca nu sunt acasa, imi schitez un desen pe un colt de hartie, undeva. Am la birou o gramada de ciorne.

Apoi, depinde de ce doresc sa realizez. Daca e o bijuterie cu margele, imi aleg pungutele cu margelele dorite si incep sa le cos. De multe ori ideea ia forme diferite pe parcurs ce lucrez.

 Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Are o semificatie anume?

Hmm… nu e ceva deosebit. Prietenii imi spun Iru, de la Irina.

 Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

As vrea sa ma implic mai mult, sa creez mai multe piese, sa invat mai mult despre marketing, SEO si tendinte. Imi doresc ca magazinul meu sa aiba un aspect profi, sa pot vorbi de Brandul HandmadebyIru.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *