Magazine noi pe Breslo – BabyBooks

Ati mai auzit de carti textile si cuburi senzoriale pentru cei mici? BabyBooks va satisface curiozitatea, dar mai ales a celor mici si pofticiosi de nou.

handgloves

Cine este persoana din spatele magazinului? Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Pai sunt eu. M-am născut non-conformista, nu imi plac regulile si cam toata viata am facut ce am vrut. Am facut radio, emisiuni TV, am scris scenarii, putin marketing, putina publicitate, mai mult voluntariat, iar de 7 ani imi împart viața cu cel mai roscat si(surpriza!) non-conformist copil din lume!:-) Thomas e si Manager de Calitate la BabyBooks. Mereu ii cer părerea si mereu tin cont de ea, pentru ca are fler si mi-a castigat respectul!

breslo-2818663-product

Ce te inspira atunci cand creezi?
Ma inspira bebelușul pentru care lucrez si materialele pe care le am in fata. Fiecare bebeluș e unic si irepetabil si asta incerc sa redau si in lucrurile pe care le fac pentru ei.

breslo-2746623-product

Care sunt materialele tale preferate si de ce?
BabyBooks s-a născut pentru ca un bebeluș trebuie expus unui mediu senzorial cât mai bogat. De aceea folosesc mereu o combinație de materiale si texturi care sa stimuleze vizual si tactil. Insa baza o pun pe materialele naturale. Imi place sa folosesc bumbac imprimat care stimulează vizual, dar il combin cu pânza de sac sau fetru, sfoara de canepa, panglici de bumbac. Am un material de oglinda care atunci cand e spalat fosneste foarte tare. E important ca bebelușul sa atingă texturi cât mai variate. Stau ore întregi pe net căutând materiale care sa imi satisfacă ideile, dar magazine online precum Fabrix sau Domnita Voichita au făcut lucrurile mult mai simple, mai eficiente si mai frumoase.

breslo-2769557-product

Cum ai caracterizare creatiile tale?
Creațiile mele trebuie sa fie suficient de interesante si atractive pentru ca un bebelus sa aiba contact susținut cu ele pentru a-si exersa muschii mici ai mainii, coordonarea mana-ochi, limbajul si comunicarea.
In același timp tot ce fac trebuie sa fie practic (sa ajute mama si/sau bebelusul) si nu in ultimul rand reușit estetic.
Din punctul meu de vedere, un bebeluș are nevoie de afecțiune, de hrana si de oportunitati cat mai variate pentru a descoperi lumea înconjurătoare. Eu ofer un ajutor mamei in acest ultim domeniu si ii aduc in fata un obiect care oferă o experiența senzoriala cât mai completa pentru bebeluș. Prin BabyBooks mama petrece timp de calitate cu bebelușul, cei doi au mereu subiecte de conversatie… :-)

Mie mi-a lipsit asta cand Thomas era mic. O carte sau o paturica senzoriala plină de “jucarii” asa cum le fac eu, ar fi fost o mina de aur pentru copilul meu curios.

breslo-2811472-product

Cum a inceput totul? Care este istoria ta personala in domeniul handmade?

Totul a început acum doi ani cu munca mea de voluntariat la Acorns Training Centre, singurul centru din România care promovează importanta educației senzoriale a bebelușilor. Valentina Secara e un pionier in acest domeniu. Mereu mi-au plăcut ideile ei îndrăznețe si mereu am vrut sa i le susțin. Ea mi-a arătat prima data ce înseamnă o jucărie senzoriala. Deși nu pusesem in viața mea mana pe o masina de cusut, am realizat ca o pot ajuta cu materiale senzoriale la fel de utile dar si mai frumoase….

Nu știu cât am reușit sa o ajut eu pe Valentina, dar știu sigur ca ea m-a ajutat mai mult pe mine pentru ca mi-am descoperit aceasta pasiune de a crea lucruri care folosesc. Imi plac bebelusii, imi plac cartile – am descoperit combinatia perfecta!

Eu cred ca trebuie sa cresti citind iar bebelușii pot începe cu o carte senzoriala. Ei descoperă lumea cu ajutorul simturilor iar BabyBooks le da ocazia “sa atingă, sa simtă, sa învețe”!

Apoi a fost George Rosu – artistul grafic. Poate fara sa stie, unul din desenele lui m-a inspirat enorm sa nu imi pun singura limite si sa nu ma opresc din ce vreau sa fac doar pentru ca nu fac acel lucru ca “la carte”.

breslo-2769577-product

Care sunt etapele procesului de creatie?
Totul incepe cu o comanda. In momentul in care stiu pentru cine lucrez, lucrurile incep sa se aseze, ca un puzzle. De multe ori ma apuc sa fac ceva si imi iese altceva, dar am invatat sa nu ma opun procesului, ci sa il las sa se desfasoare. Imi ia destul de mult timp sa construiesc o carte sau o paturica pentru ca mereu imi vin idei noi de “jucarii” si lucrurile nu imi ies niciodata la fel.

breslo-2823753-product

Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Are o semificatie anume?
E un nume care reflecta exact ce fac. Fac cărți pentru bebeluși. Folosesc litere si cuvinte. Numele bebelușului apare de cele mai multe ori in diverse forme pe carti sau pe paturile senzoriale. E primul nume pe care il învață, cred ca e important sa il si simtă.

breslo-2825195-product

Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?
BabyBooks e bebelușul meu. Trebuie sa crească si sa înceapă sa își arate recunostinta pentru orele investite in el… :-) Deocamdată simt ca fac munca in serviciul comunității dar o consider parte din proces: asa cum un copil învață de la părinte, si parintele învață de la copil. Insa mi-e foarte clar ca BabyBooks trebuie sa crească frumos, organic, in ritmul lui, ne-fortat, încercând sa păstreze intacte filosofia de baza si ceea ce il face unic.

breslo-2825975-product

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *