Interviu cu Geo (“Facut in sufragerie”)

Cine e Geo (“Facut in sufragerie”) ?

Prima geanta am facut-o in sufrageria apartamentului in care locuiam atunci. Un prieten a venit cu ideea de a-mi numi magazinul “Facut in sufragerie”, pornind de la ideea ca gentile facute de mine erau unicat, spre deosebire de cele facute in China, de exemplu :)

De unde vii, unde vrei sa ajungi si mai ales de ce?

Vin din Brasov si sper sa ajung in Noua Zeelanda, unde oamenii sunt relaxati, oceanul e la maxim jumatate de ora de casa, muntele e la maxim jumatate de ora de casa si cu siguranta cainii umbla cu covrigi in coada.

Care e background-ul tau, ce ai facut inainte de partea creativa?

Am terminat liceul de informatica, apoi facultatea de informatica; pana anul trecut cand m-am inscris la scoala populara de arte, sectia design vestimentar, nu am avut nicio tangenta cu educatia pe partea creativa. Dar – acum urmeaza un moment comic- pana in vara in care am implinit 15 ani, ieseam cu patura in spatele blocului si faceam haine la papusi, eu si vecinele mele de maxim 13 ani :)

Ce mai exista in afara de “creatie”. Te mai ocupi si cu altceva?

Altceva imi ocupa de fapt mare parte din timp acum. Lucrez la o companie de cercetare de piata, intr-un departament de programare.

Ai inceput sa privesti acest hobby ca pe o afacere?

Cred ca pentru o afacere ai nevoie de mult mai mult timp. Eu si masina mea de cusut nu avem timp sa ne vedem mai des de cateva ore pe saptamana.

Cum ti-ai caracteriza creatiile in 3 cuvinte?

Practice, colorate, simpatice.

Cum percep ceilalti creatiile tale?

Reactiile sunt foarte faine in general, atat de la cumparatori, cat si de la cunoscutii la care ma dau mare cu ce am mai facut . Se intampla ca cei care cumpara de la mine sa revina sau sa ma recomande prietenilor.

Care e cel mai important lucru pe care l-ai invatat de cand creezi?

Am invatat ca atunci cand lucrez la o comanda speciala sa stabilesc toate detaliile de la inceput, si daca nu pot lucra cu placere, sa am curajul sa renunt.

Cu ce materiale lucrezi? Poti sa ne descrii procesul creativ si tot ce tine de acesta?

Nu mi-am stabilit nimic la inceput, dar am observat in timp ca imi place sa lucrez cu materiale naturale, in special bumbac. Exista o multitudine de tesaturi din bumbac, variind de la dantelate la cele foarte rigide/groase. Chiar si in perioada de crosetat/tricotat, am ales de cele mai multe ori tot fire din bumbac sau lana.
Proces creativ nu prea exista, probabil pentru ca nu-i dedic foarte mult timp. Incerc sa imi fac timp sa lucrez cand imi vine o idee ce ma motiveaza – acum am vreo 3 care asteapta sa fie puse in practica.

Cum abordezi partea de business a activitatii tale ? Cum iti promovezi creatiile ?

Am avut la inceput magazinul pe Breslo, apoi mi-am facut un magazin online pe care l-am abandonat din lipsa de activitate. Acum continui cu Breslo si Facebook.

Ce sfat ai da unui incepator pe Breslo?

Un sfat pe care mi-l dau si eu in continuare:  incearca sa pui poze cat mai clare, in care produsul sa fie cat mai bine pus in evidenta. Degeaba incercam sa vindem ceva minunat, extraordinar, daca cei care cumpara nu au ocazia sa vada asta.

Ce iti place cel mai mult la Breslo?

E un loc perfect pentru a-ti vinde creatiile, deja foarte multa lume stie de el.

Care sunt primele 3 carti, filme, muzicieni/formatii sau site-uri care inseamna ceva pentru tine?

Imi plac foarte mult Ana Gavalda, Almudena Grandes si Boris Vian. Filmele care imi plac enorm sunt Eternal sunshine of the spotless mind si Splendor in the grass.

In zece ani te vezi facand …

E prea departe, dar sper ca voi petrece mai mult timp cu masina de cusut.

2 Comments

  1. anky said:

    Foarte dragut! :)
    Imi plac tare mult creatiile vestimentare ale lui Geo! Sunt foarte..expresive!

    September 28, 2010
    Reply
  2. monicapop said:

    he he, ce creativa esti:) foarte dragut

    September 28, 2010
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *