DIY brosa frunzulita

Natura a fost mereu inspirationala pentru tot ce tine de design, forma si culoare. Inspirationala a fost si pentru mine astazi, asa ca am hotarat sa arat pas cu pas cum puteti confectiona o frunza de purtat, fie in piept drept brosa, fie o in par ca agrafa (lucru de care mi-am dat seama ulterior si consider ca functioneaza foarte bine:D)

In primul rand ar trebui sa stiti de ce anume aveti nevoie:

1.piele

2.foarfeca

3.sarma modelaj

4.creion sau creta

5.bricheta

6.ac

7.ac de siguranta

Acum ca ne-am aprovionat putem incepe!

Eu am ales o piele neagra deoarece consider ca face un contrast frumos cu auriul sarmei. Primul pas consta in trasarea conturului frunzei cu ajutorul creionului sau cretei pe spatele bucatii de piele, ca nu cumva sa murdarim fata viitoare frunzulite.

Mai departe, decupam cu grija frunza, dupa care ii oferim curbura de efect cu ajutorul brichetei. Utulizarea flacarii ajuta atat la obtinerea unei forme concave cat si la eliminarea franjurilor ce atarna in urma taierii pielii.

Acum ca seamana cat de cat cu o frunzulita, incepem sa ii schitam nervurile prin gauri din loc in loc cu ajutorul unui ac, gauri prin care vom coase ulterior sarma.

Pentru nervura principala longitudinala am folosit 2 randuri de sarma, iar pentru cele micute un singur rand. Cusatura de sarma confera rigidizare, precum o structura, astfel frunza va avea o mai buna tinuta, mai ales daca pielea e mai subtirica.

Etapa finala consta in atasarea pe dosul frunzei a acului de siguranta. Eu recomanda ca acul sa fie cusut cu ata prin gaurile suportului, iar pentru o mai buna rezistenta puteti folosi un pic de lipici.

Daca doriti ca frunza sa fie agrafa, procedati exact la fel doar ca o sa aplicati o agrafa, ori cu platou pentru contact mai mare, ori puteti folosi una normala pe care sa o coaseti cat puteti voi mai bine.

Acestea fiind spuse, va doresc cat mai mult spor la mesterit!!!

2 Comments

  1. ani said:

    Foarte frumos, chiar de efect. Felicitari!

    September 17, 2012
    Reply
  2. AUR24K said:

    FOARTE FINUTA FRUNZULITA! FELICITARI!

    September 20, 2012
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *