11 Comments

  1. miniart said:

    Adevarul este ca nu am un program :)). Insa de obicei cel mai inspirata ma simt dimineata dupa ce raman singura. Stau pur si simplu cu ochii pironiti intr-un punct, pe care evident nu-l vad :)),(asta daca am o teme si trebuie sa,, chem” inspiratia:))). Daca sunt ,,libera de contract” in general ideile ma lovesc, la propriu, in cele mai neasteptate momente: oricand si oriunde. In general nu fac schite . Se intampla doar in cazul in care am o clienta ce vrea sa-si aduca aportul la creatie . De cand am descoperit ,,tehnica mea” simt ca obiectele se realizeaza de la sine fara nici un efort deosebit si pana in prezent fara niciun rebut.Nu stiu exact ce inseamna asta insa pe mine ma duce in al 9-lea cer. :)))))

    March 20, 2012
    Reply
  2. godeta said:

    Haos.La mine se imtampla haos. Rarele momente de inspiratie sunt atat de buimacitoa.re incat devine imperios necesar sa le pun atunci in practica, in momentul in care se intampla. Si, de regula, sunt cele care imi aduc ceva satisfactie. In rest sunt bajbailei, incercari mai mult sau mai putin ratate si incapacitatea de a face exercitii regulate, ca doar se stie, exercitiul e anticamera talentului. Vorbim de reala creativitatea aici, da, nu de un mestesug mai mult sau mai putin bine stapanit
    De aceea, desi stiu ca inca n-am atins (si, proabil, nici n-o voi face) standardele autoimpuse, nu voi inceta sa incerc a le atinge, procesul in sine aducandu-mi satisfactie. Multa satisfactie:)

    March 20, 2012
    Reply
  3. Ipipura said:

    @ miniart:

    Inseamna ca esti tipul 1, matinalul. Dai mai mult randament dimineata. Me too:)
    Cu inspiratia: e foarte bine ca ai o tehnica a ta si ca stii pe ce butoane sa apesi ca inspiratia sa vina. Pentru asta mai exista tehnici de deblocare a creativitatii despre care am sa scriu in posturile urmatoare.
    Daca ajuta, o foaia cu un creion e bine de avut in orice camera: pentru mine, atunci cand ma gandesc mai putin la o tema anume, atunci imi vin ideile.

    Cat despre schite, nu e problema. Exista si mari designeri care taie direct in material, fara vreo schita anterioara.:)

    multumesc mult pt comment.pup

    March 20, 2012
    Reply
  4. Ipipura said:

    @godeta:

    am sa scriu aici niste puncte de inspiratie care pe mine ma ajuta.

    – prima e dictionarul. cand am o tema anume, deschid la intamplare dictionarul si aleg un cuvant. Incerc sa leg acel cuvant de tema mea. de ex: vreau sa fac o bijuterie, un inel – si deschid la cuvantul ” a ascunde”. descompun cele 2 cuvinte, “inel” si “a ascunde” si incerc sa gasesc similitudini intre ele. inelul are un ring si o piatra. ce pot ascunde? piatra. cum ascund piatra unui inel? in chiar grosimea ringului, sub ringul-cerc inchis, ca piatra sa nu o vad ci doar sa o simt pe piele. o simt numai eu. sau, cum mai pot ascunde piatra? poate ringul meu e din sticla poroasa si “piatra” e depunerea calcaroasa a apei de mare daca scufund inelul in apa, si la uscare, se depune sarea pe ringul meu. sau poate inelul e facut in asa fel incat piatra sa fie vesnic ascunsa in palma. sa o tin eu in mana…ajuta?

    – a doua, e forme primare. incerc sa vad ce scot din formele primare: cerc, patrat, triunghi…sau echivalentul lor tridimensional: sfera, cub, con. merge?

    – a treia: incerc sa ma joc cu formele primare si cu cele secundare: intersectii de forme, sectiuni, transparente, topiri de forme.

    – a patra: back to the roots:) structurile naturale. Uite aici ce minunatii face tanti asta: http://www.susanneklemm.com/

    sa imi spui daca a ajutat. si daca inca nu, cum ziceam, revin cu posturi inspirante despre creativitate handmade:)
    te pup si cheer up:)

    March 20, 2012
    Reply
  5. miniart said:

    In trecut foloseam si eu caietul si creionul . Le tineam pe noptiera de la pat. Imi scriam pe atunci gandurile si visele mai deosebite care adesea se transformau in versuri :)). Acum scriu mai rar dar modelez mai des :)))). Am descoperit ca este mai intelept asa:)

    March 20, 2012
    Reply
  6. tonycat said:

    Breslo: Ati putea sa pastrati acest articol mai mult aici? poate am si eu nevoie de ajutor, de niste sfaturi de la Ipipura dar nu chiar acum… Multumesc!

    March 20, 2012
    Reply
  7. Ipipura said:

    @ tonycat: pai…stii unde sa ma gasesti, pe Breslo, Ipipura:)
    stay tuned pentru articolele urmatoare. astept orice propuneri in legatura cu inspiratia handmade. de unde poate sa vina ea, cum ne documentam, cum ne inspiram, cu devenim mai creativi.
    te pup,
    Ioana

    March 20, 2012
    Reply
  8. godeta said:

    sustin tonycat, ip ip ura abia astept urmatoarele lectii.

    March 21, 2012
    Reply
  9. Ipipura said:

    si eu, si eu!:)

    :) multumesc mult pentru mesaje si comments.

    March 21, 2012
    Reply
  10. IuliaChirila said:

    Educativ articolul multumim mult..:))cheia oricarei reusite este rabdarea, perseverenta si buna organizare.
    Eu nu cochetez de foarte mult timp cu handmade-ul, dar pot sa spun ca creeaza dependenta:)….noaptea imi vin idei, ziua la plimbare, la facultate ( :p), oriunde ma aflu, dar consider ca este o arta si sa transformi orice “nimic” in ceva mare, grandios si de multe ori cotrobai prin seratrele mamei, bunicii..incerc sa gasesc lucruri pe care as putea sa le folosesc si apoi sa le pun cap la cap….nu vreti sa stiti ce e in camera cand ma apuc de treaba..sunt muulte insirate incercand sa le pun cap la cap, cateodata imi iese, cateodata nu. De cele mai multe ori creez si apoi stric..dar sunt convinsa ca perseverenta e mama invataturii.

    March 21, 2012
    Reply
  11. Ipipura said:

    Multumesc mult, Iulia. da, si materialele inspira dar ca sa fii sigura ca nu dai gres, poti schita ceva inainte si apoi “trage la tema ta” materialele de care dispui. am sa caut documentare si despre asta: cum poti recicla materiale in mod creativ:) intr-un produs handmade.te pup

    March 26, 2012
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *