Cum arata atelierul marihandmade ?

In spatele brandului marihandmade se ascunde Mariana Bucurescu, in varsta de 51 de ani, care inafara de indemanarea sa, se mai lauda si cu o familie frumoasa pe care o iubeste mult.

IMG_4729
Atelierul sau se afla acasa, intr-o camera luminoasa, linistita, aranjata in asa fel incat sa se simta confortabil si sa aiba la indemana tot ce are nevoie. “Poate ca atelier este mult spus, avand in vedere ca pentru produsele mele am nevoie de relativ putine unelte: crosete de toate formele si marimile, ace mai groase, mai subtiri, cu urechea cat mai mare in asa fel incat sa-mi fie usor sa introduc ata in ac, un clestisor, foarfece, inele pentru ciucuri , motonei si franjuri. Sper ca nu am omis nimic important.”

Pentru anumite produse, cum ar fi evantaiele crosetate, imprumuta de la sotul sau un fel de masinuta de gaurit cu spirala foarte subtire.

breslo-1383898-product copy

Intr-unul din colturile camerei exista amenajat un spatiu numit “coltul lui buni”.  Acesta este utilat cu un fotoliu confortabil, un lampadar, o masa pe care tine notebookul, o masuta pe care are materiale pe care le foloseste cel mai des, un raftulet din rachita in care se ascund materiale textile, dantele, panglici. Ce face si mai special acest colt este faptul ca de aici poate sa vada pestisorul sau cel auriu si grasan cum “zburda “ prin apa , sa privesasca uneori pe fereastra cerul, sau sa isi urmareasca sotul lucrand la biroul sau. Bineinteles ca in acest timp mainile sunt active si mesteresc mereu cate ceva.

IMG_4718

Tot in camera de zi are un dulap cu patru usi in care a depozitat materiale textile, dantele, fire fel de fel cat si produsele finite care isi asteapta cumparatorii.

“Camera de zi este locul preferat in care imi incep ziua cu o cafea fierbinte si aromata pana se trezeste nepotica mea cea draga si imi gasesc linistea dupa o zi plina de activitati, evenimente, povestit, veselie sau tristete.”

Mariana are o slabiciune pentru lucrurile simple, fine si cat mai naturale, de aceea majoritatea produselor sale sunt din bumbac, in, lana, si mai rar matase naturala. De asemenea ii plac dantela si dantelariile, broderiile, iar modelele traditionale ii starnesc nostalgii.

IMG_4728

Lucreza in primul rand pentru placerea proprie, dar aprecierea celor din jur: a familiei, a prietenilor, cunoscutilor si mai ales a clientilor sai ii dau aripi sa mearga mai departe. Se bucura si atunci cand primeste critici negative, desi “sunt mai greu de digerat”, dar a invatat ca acestea sunt constructive si nu are decat de castigat. La urma urmei, este intotdeauna loc de mai bine.

IMG_4726

Pe langa familia sa minunata, lucrul de mana ii umple viata intr-un mod placut si creativ. Din experienta si sufletul sau, Mariana ne da un sfat de retinut:  “Daca vrei sa nu te plictisesti niciodata cauta-ti pasiunea si talentul pe care poti sa-l pui in valoare cu perseverenta.”

.

 

 

4 Comments

  1. Arttime said:

    Foarte frumoase produsele Marihandmade . Felicitari si mult succes in continuare!

    March 4, 2014
    Reply
  2. marihandmade said:

    Multumesc mult. Asemenea.

    Multumesc Juli pentru articol.

    March 4, 2014
    Reply
  3. love4felt said:

    Ce coltisor placut care te imbie la lucru! Felicitari si cat mai mult spor!

    March 5, 2014
    Reply
  4. meandmine said:

    Frumos! Respect acești oameni. :)

    March 14, 2014
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *