Cum arata atelierul LauraChirita ?

“Varianta ideală de atelier ar fi într-o clădire istorică din zona centrală, cu încăperi înalte și spațioase, candelabre de cristal, parchet pe jos, oglinzi aurii roccoco și un espressor care să-i facă pe vizitatori să dorească să mai rămână acolo”, ne povestea Laura intr-un articol de prin 2012. Uite ca e cat se poate de adevarata descrierea noului ei atelier, un vis împlinit în doar trei ani prin multă muncă si pasiune.
12235686_1086240468060603_1597336487_o
În vara lui 2015 a terminat masterul în Design Vestimentar- Design Textil din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu o colecție artistică în memoria tatălui -BreathTAKEing coordonată de minunata Lector univ. dr. Valentina Ștefănescu. Iar în luna septembrie 2015 a deschis atelierul oficial în locația nouă, până atunci lucrând din dormitorul său de acasă la diferite comenzi și proiecte.
12250260_1086240454727271_1757929008_o
IMG_5454
Atelierul actual e în Timișoara, în zona centrală aproape de malul râului Bega. Se află intr-o clădire istorică, la parter, în două camere, o baie și o cabină de probă, toate cu pereți înalți de patru metri și frumos colorați într-o nuanță închisă de roz, cu elemente de tapet pe alocuri. E mai mult decât a visat ea sa realizeze intr-un timp atat de scurt!
12235678_1086240451393938_44826729_o
IMG_5463
IMG_5469
Având în vedere că toată viața sa e despre design (mai nou și despre cei doi căței ai săi), a mutat efectiv tot ce era în camera/dormitorul său, la noul spațiu închiriat și a început să cerșească piese de mobilier de la familie/prieteni pentru a completa spațiul și viziunea sa. De la 10 mp la 62 mp e destul de multă diferență, iar buget nu prea mai avea. Dar toate s-au așezat frumos, deoarece are oameni minunați în jurul său care se simt inspirați de ambiția sa și asta îi împinge să participe activ la visul său, iar ea se hrăneste cu energie de la ei și e o situație win-win.
IMG_5471
IMG_5473
IMG_5482
Așa a reușit din septembrie până în noiembire să aibă o linie vestimentară gata și atelierul aranjat, astfel a decis să facă o mini-petrecere de deschidere, prilej pentru care a și făcut aceste poze. Tot atunci a anunțat deschiderea magazinului online www.laurachirita.ro, unde se găsesc toate piesele din showroom în variantă online(acum și pe Breslo).
IMG_5486
IMG_5487
Atelierul are o cameră-showroom, o cameră-cabină de probă și o cameră mare cât un apartament din blocurile comuniste unde se creează, se bea cafea, se stă la povești, se visează și se fac planuri de viitor.
IMG_5490
IMG_5498
 Luând aproape tot ce o înconjura în mediul de lucru de acasă, e normal să aibă obiecte dragi lângă. Atelierul ii e a doua casă, sau prima dacă e să luăm după cât timp petrece acolo, deci obiecte precum biroul vechi de peste 150 de ani al bunicii sale și tablouri oferite de oameni dragi, au urmat-o și sunt lângă ea zilnic, la fel și panoul/ramă cu poze cu părinții săi, cu iubitul și diferite amintiri dragi, cărți de modă/artă, precum și badge-uri de la participări la tîrguri și festivaluri de modă. Acestor obiecte dragi s-au adăugat și altele mai noi, cum e espressorul de cafea primit cadou de Crăciun de la sora ei, care îi face zilele mai ușoare și face și timpul clientelor la atelier să fie mai aromat.
IMG_5499
IMG_5507
 Atelierul e dotat momentan cu cele trei mașini de cusut casnice pe care le avea și înainte acasă, lor alăturându-se recent două mașini industriale (una liniară și una de surfilat), iar pe viitor isi mai doreste încă o mașină industrială liniară și o stație de călcat performantă. Ca ajutoare are o asistentă part-time, Corina, foarte pasionată și determinată să învețe cât ma multe din domeniul modei și cei doi căței ai săi, Benji și Liz, care le țin companie și le inspiră aproape zilnic.
IMG_5516
IMG_5523
 “Ce ar schimba la atelier…probabil locația, deoarece fiind atât de central este un coșmar să găsești un loc de parcare dacă nu vii la 7 dimineața, în rest e atât de aproape de ce mi-am dorit, că probabil va trebui să mai treacă ceva timp și să apară nevoi reale de spațiu mai mare sau o altfel de producție/desfacere încât să îmi doresc alt spațiu. Mi-ar mai plăcea să locuiesc aproape, deși îmi prinde bine să nu mai dorm în același loc în care lucrez, măcar un apartament deasupra, sau la timp scurt de mers pe jos ar fi ideal. Nu îmi place să fiu dependentă de mașină și prefer să o folosesc doar pentru aprovizionare/nevoi, iar câțeii se bucură cel mai tare de plimbare.”
IMG_5524
IMG_5529
IMG_5531
 Inspirația o găseste în tot ce o înconjoară, probabil de aceea când vine dintr-o călătorie se simte cea mai inspirată, deoarece schimbă lucrurile care o înconjoară și devine mai atentă, dar și schimbarea unui anotimp, schimbarea unui obicei, vizionarea unui film ori a unei piese de teatru ajută la alinierea ideilor. Însă Laura Chiriță ca brand deja începe să aibă anumite caracteristici care se păstrează și care îl definesc. Unele piese, ori culori, ori materiale au început să îi fie carasteristice, ceea ce nu poate decât să o bucure: “inceamnă că îmi găsesc încet vocea și identitatea, iar la asta cred că tânjim cu toții mai mult decât la prosperitate financiară.”
IMG_5536
IMG_5538

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *