Cum arata atelierul Gradina cu fluturi ?

Micuțul atelier este alcătuit dintr-o masă de călcat, un dulăpior cu rafturi pline cu cutii și doi saci uriași plini cu materiale.in actiune

Evident, acestea se află într-o cameră într-o casă în care Andi sta în chirie momentan. Nu se știe unde se va muta în curând atelierul pentru care va avea mai mult spatiu. Casa are și grădină și se află într-un cartier vechi, parțial industrial, destul de departe de centru, în Cluj-Napoca. Ce e frumos e că râul e aproape și grădina e plină de trandafiri.

14061248542806220-item

De-a lungul timpului si-a adunat o gramada de materiale și unelte: câteva pistoale de lipit cu silicon din diferite țări, toate diferite între ele (foarte probabil toate produse în China), o mână de foarfeci de diferite dimensiuni și forme (inclusiv cu modele pentru hârtie), patenți pentru bijuterii, câteva pensete, batoane de silicon, alte lipiciuri, un mini fier de călcat, role cu benzi de satin colorat, o cutie cu clame, cordeluțe și piepteni, o cutie cu mărgeluțe de multe feluri și piese din metal pentru centrul florilor și pentru bijuterii, ațe, sfori, ace, croșete subțiri, vreo 20 de nuanțe de fetru în foi, cei doi saci plini cu cămăși și alte haine din materiale frumoase, dar pe care nu le poartă nimeni, și alte mărunțișuri.

Din atelier-4

Acum exploreaza diferite tehnici, cu totul alfel de ceea ce vedem acum in magazin, iar in curand ni se pregateste o surpriza:)

Când lucreaza cel mai drag îi e să aiba florile aproape. Ele o inspiră și îi dau idei noi, tinandu-le la vedere, uneori chiar pe masa de lucru. Încearca să nu se atașeze prea tare de lucruri, chiar dacă ii sunt dragi. Ține aproape și mica sa colecție handmade, formată din premiile de la concursurile de pe forum, cadourile handmade de la persoane dragi și alte piese handmade pe care le-a cumpărat. Chiar dacă nu are ocazia să le poarte prea des, le ține printre florile sale și îi aduc bucurie, știind ce oameni faini a cunoscut și știind că și ei creează în continuare.

Din atelier-1

Pe lângă florile pe care le-a creat până acum, inspirația vine din natură. Atât cea pe care o experimenteaza zi de zi, cât și prin amintiri frumoase, documentare și articole pe internet. O inspiră și munca altora și îi dă puterea de a vedea dincolo de ceea ce știe să faca acum, de a încerca ceva ce nu a mai încercat nimeni, de a depăși propriile bariere. O inspiră și oamenii pe care îi întâlneste, stilul persoanelor care îi admiră și poartă florile, ideile lor. De multe ori a primit idei frumoase de la clienți și abia a așteptat să le puna în practică.

Din atelier-3

În atelier îi place că poată să se exprime așa cum îsi doreste desigur, să aiba timp să lucreze la fiecare piesă până când arată exact cum îsi doreste, să nu o grăbească și să nu o agite nimeni. Lucrează lent, dar cu mare atenție. Peste tot pe unde a mai lucrat cu alți oameni a fost grăbită și bruscată și obligată să dea mai puțin decât poate datorită lipsei de timp. Dar în atelier are posibilitatea să lucreze în ritmul sau și să se bucure de ceea ce face.

Din atelier-2

Ceea ce ii displace e ca spatiul e prea mic, are prea puține accesorii, materialele nu sunt destul de vizibile și ușor de luat și transformat în flori. Are mult de muncă la aceste aspecte, însă în timp vor dispărea. În următoarele luni se va ocupa de frumoasele materiale care încă stau în saci, înghesuite și șifonate, le va aranja pe toate pe un stand cu umerașe.

Atelierul ideal ar fi un spațiu luminos, cu ferestre largi, cu mese înalte de lucru pentru a putea lucra în picioare, cu multe, multe, multe materiale variate, colorate, cu unelte de toate felurile și de bună calitate, cu mărgele din multe materiale și cu cutiuțe de păstrare a tuturor, sortate după utilizare, culoare și frecvența utilizării, cu spațiu special pentru fiecare cutiuță și cu etichete pentru ele. Ar avea și o zonă de expunere a florilor  și un pin board mare de tot cu multe poze și bucăți de material, cu schițe și cu idei primite.

Din atelier-5

În timp ce lucrează nu mănâncă, bea doar apă dintr-o sticlă închisă bine cu capac. Nu vrea să riste să îsi păteze materialele după ce a lucrat atât de mult la a le face să arate frumos. Nu are căței sau pisici, deși ii sunt tare dragi animalele. Nu le-ar ține în casă pentru că nu s-ar simți bine într-un spațiu atat de mic, nu doar pentru că i-ar face praf mătasea și rolele de satin:))

În plus, preferă să ofere obiecte fără alergeni, care nu au fost expuse la păr de animale, fum de țigară, parfumuri sau alte substanțe. “Așa cum eu sunt sensibilă la acești factori, știu că și alte persoane sunt și vreau să le ofer o experiență cât mai plăcută cu florile pe care le-am creat cu drag.”

13836464232330878-item

În timp ce lucrează ascultă muzică sau cărți audio și uneori TED Talks, dat fiind că îi place să învețe ceva nou în fiecare zi. Spațiul de lucru la flori e separat de calculator, pentru a se putea concentra, așa că în timp ce lucrează la flori laptopul funcționează pe post de ”radio”.

Pe lângă florile pe care le are în magazin, lucrează și la tutoriale și ține și ateliere cu diferite persoane: “În atelierul meu sunt o persoană, dar când țin workshop-uri sunt alta.” În timp ce lucrează la flori se detașează și se relaxează, dispare persoana și rămân doar ideile și mâinile care lucrează. La workshop-uri e total opusul. Acolo este nevoie de autoritate, prezență, concentrare și capacitatea de a răspunde ca mitraliera la întrebări venite din toate părțile.

Din atelier-6

În viitorul apropiat îsi doreste să îsi înființeze un atelier separat de locuință în care să poată ține workshop-uri cu diferite persoane interesate de handmade, să aibă și un mic ”showroom” cu creațiile sale, cu un mini studio foto și video în care să poată înregistra mai multe tutoriale. I-ar plăcea și să colaboreze cu alți creatori din Cluj-Napoca. “Am cunoscut câțiva și prin intermediul Breslo și mi-ar plăcea să avem un spațiu și un motiv de întâlnire, ca să ne susținem reciproc și să ne promovăm împreună.”

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *