Cum arata atelierul Atelier K ?

Atelier K isi are atelierul de productie in Toplita, Harghita, insa nu e un atelier “de apartament”. E un atelier in care fiecare cusatura e facuta de cineva cu cel putin 20 de ani de experienta.

cuplu

De acest atelier se ocupa fiica, Alexandra Kraszel, impreuna cu mama sa, fiind un atelier de familie pe langa care mai harnicesc cu zor o croitoreasa si cateva cusatorese.
Ideea de a trece mai mult inspre producerea de genti, posete dar si balerini si pantofi (produse fashion) a aparut mai mult din nevoia personala de lucruri dragute si de calitate. Apoi a urmat admiratia fetelor din jur si dorinta lor de a avea acelasi fel de geanta dar cu o amprenta personala. De aici au ajuns la concluzia ca a produce in serie este o idee mai putin protrivita, lumea e mai interesata cand afla ca isi poate alege culoare sau accesoriile.

10013654_425295487614726_2009437706_n

Materialele folosite sunt pielea naturala (box, velur, lacuita) in orice combinatie si culoare, cu accesorii metalice sau din nichel; cataramele sunt la putere, iar fermoarele din 2 bucati devin o mica semnatura a atelierului.
Pentru modelele produselor lor au facut research voit si nevoit, au rasfoit reviste si pagini de internet si au observat moda stradala sau chiar vitrinele. Chiar mai mult, s-au inspirat din colectia de echipamente de vanatoare sau pompieri (Model Saddle si Model Hardcover). Apoi au cladit element cu element pana cand a aparut un tipar nou. Au facut desigur modele si la cererea clientelor, care descriau produsul sau veneau cu poze, care cereau modificari sau dimensiuni diferite.

atel

Partea care i-a revenit Alexandrei e cea de Marketing si PR, ocupandu-se de magazinul de pe Breslo, care cu putin advertising a luat-o din loc.  Incet incet a invatat sa puna produsele intr-o lumina cat mai buna, si anume pozele de prezentare. A inceput sa puna din ce in ce mai mult accentul pe imaginea de prezentare iar foloasele au aparut la scurt timp dupa. Acum lucreaza la un re-branding pentru pagina web al Atelier K.

a (3)

Cel mai mult mi-ar placea ca atelierul sa se afle in Cluj, pentru a putea contribui si mai mult la partea de design si la partea de promovare directa. Dar si prin comunicarea zilnica si transmiterea ideilor prin poze si e-mailuri, prin discutii la telefon am reusit sa extindem partea de produse fashion.”

1

Conform cererilor de pe Breslo, modelul iconic al Atelier K este Modelul Retro, care a fost creat in fel de fel de culori si texturi dar si dimensiuni, cu cereri atat prin Breslo cat si reveniri directe la atelier. Dupa spusele Alexandrei, “acesta este si modelul care ne reprezinta cel mai bine, este atat clasic cat si inovator, intr-adevar iconic pentru Atelier K.”