#7uporiginals | Meet the Makers – Ioana de la Pasărea Măiastră, despre mitologie, bijuterii și cuvinte

Bijuteria este artă. Asta ne învaţă Ioana Panaitescu, creatoarea bijuteriilor Pasărea Măiastră. Intenţionat ales, numele pe care îl poartă creaţiile ei face trimitere la mitologia românească, la o fiinţă supranaturală înzestrată cu puteri magice. Exact la fel cum cum fiecare element creat de Ioana este încărcat cu energie pozitivă şi o parte din spiritul ei creativ.

Porţelanul şi ceramica sunt instrumentele cu care Ioana îşi scrie povestea în fiecare zi, adăugând pe alocuri accente de metale preţioase. Poezia şi legendele sunt sursă de inspiraţie pentru fiecare bijuterie creată, iar dacă daţi un scroll pe pagina de Facebook Pasărea Măiastră, veţi vedea că toate creaţiile au în spate propriile versuri.

Ioana este, astfel, unul dintre creatorii aleși de 7up să inspire și să motiveze, ca parte dintr-o campanie de brand care ne place mult: “Do what you do, feels good to be you“. Este omul care a luat decizia să facă exact ceea ce îi place, aşa că azi va invităm şi pe voi să faceţi cunoştinţă cu unul dintre cele mai romantice magazine de pe Breslo: Pasărea Măiastră, by Ioana Panaitescu.

https://www.breslo.ro/pasareamaiastra

https://www.breslo.ro/pasareamaiastra

https://www.breslo.ro/pasareamaiastra

 

Ioana, fă-ne cunoștință cu Pasărea Măiastră și cu povestea din spate.

Pasărea Măiastră Design este un proiect de bijuterie contemporană ce are la bază două concepte.

Tema ancestrală, ce cuprinde colecţiile: LIQUID SKIES, COSMIC ICE şi MAGIC SPACE, are la bază piese ce aparţin unei lumi supraacvatice, unei Atlantide celeste care se scufundă deasupra noastră picurând de Sus câte o formă cosmică-marină. Reprezintă o cădere graduală a unui fluviu suspendat ce inundă cu viaţa marina omul terestru, mitologizandu-l. Astfel, persoana care le poartă devine parte din poveste.

Arseny Trarkovsky afirmă într-unul dintre poeme: “Sunt unul dintre aceia care se lasă prins în năvod când un banc de nemurire înoată spre el.”

Cea de-a două temă s-ar identifica prin traducerea unor pasaje literare în piese purtabile din porţelan. Obiectul întruchipează un fragment literar redat printr-un soi de morfologie ceramică. Ceramica devine procedeul care modifică înţelesul propriu al unui fragment literar pentru a da viaţă imaginilor artistice, iar porţelanul reprezintă reproducerea concretă, mentală, a ceea ce a fost perceput prin simţuri, devenind el însuşi creatorul figurilor de stil.

Atunci când citim, rezonăm cu un anumit pasaj şi, pentru că nu trăim în afara lucrurilor, ci mai degrabă în interiorul lor, reuşim să ne transpunem în timp şi spaţiu. Porţelanul reprezintă pentru mine materialul care reuşeşte să redea această fragilitate interioară. Bijuteriile din această colecţie sunt transpuneri ale unor realităţi care se întâmplă înaintea ochilor cititorului.

Proiectul Pasărea Măiastră Design este în continuă explorare. Pe viitor se va lărgi gama de produse din porţelan, vor fi şi alte obiecte de design în afară de bijuterii: lămpi, abajururi, seturi de farfurii şi ceşcuţe.

De ce ai încuraja oamenii sa înceapă sa facă handmade?

Încurajez oamenii care vor să-şi exprime ideile într-un mod creativ. Consider că fiecare persoană are ceva de spus şi de arătat lumii şi acolo unde există pasiune, se nasc lucruri frumoase.

Cum ți se pare comunitatea creativă din România?

Este o comunitate creativă în continuă extindere, ce trebuie promovată şi susţinută. Sunt oameni cu idei interesante ce merită expuse. Dacă publicul ar consuma mai mult design românesc, toată lumea ar avea de câştigat – atât artiştii care au nevoie de susţinere, mai ales la început de drum, cât şi cumpărătorul care se alege cu un obiect unic şi de calitate.

Comunitatea handmade e una destul de stransa, cu membri care se admira si sustin reciproc. Tu ai creatori romani pe care ii admiri?

Îmi plac: Cristina.Masnitz.Jewelry, Brandusa.Ungurasu și Doamnadia.

 

https://www.breslo.ro/pasareamaiastra

https://www.breslo.ro/pasareamaiastra

 

Mulţumim pentru poveste, Ioana! Îți urmărim cu drag si dor arta! Iar pe voi vă invităm să îi descoperiţi toate produsele în magazinul Pasărea Măiastră. Adăugaţi-l la favorite, veţi vrea sigur să reveniţi aici pentru un cadou.


Meet the Makers este o serie de interviuri despre curaj si creativitate, sustinuta cu energie de 7Up. O serie de articole aspirationale si motivationale, in care cei mai iubiti creatori din comunitatea Breslo ne povestesc despre cum au decis sa isi ia pasiunile in serios si felul in care li s-a schimbat viata in momentul in care au inceput sa faca mai mult din ceea ce le place.

Inspirati de misiunea 7up, ne mobilizam sa convingem cat mai multi oameni sa dea mai multa atentie pasiunilor care ii fac fericiti, fie ca asta inseamna sa te apuci de handmade, sa te duci la mai multe concerte, sa adopti 3 catei sau sa pornesti un vlogging channel.

Puteti citi mai multe povesti cu good vibes pe pagina 7Up – Do what you do. Feels good to be you

Spor si creativitate!

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *